Kehittelin omasta päästä Teemun 30v. synttäreille tällaisen "Pätkispiilon", kun aattelin, että greippikakku ei välttämättä oo lasten mieleen, eli tämä oli lapsille suunnattu, mutta näytti maistuvan myös aikuisille erittäin hyvin.

552113.jpg

Pätkispiilo

Pohja (tarvitaan 2 kpl):

4 kananmunaa

1 dl sokeria

0,5 dl tomusokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

0,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munat, sokeri ja tomusokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina uunipellille ja paista n. 10 min 225 asteessa. Kumoa paistetut pohjat leivinpaperin päälle. Vuoraa toisella pohjalla kelmutettu pyöreäpohjainen 3 litran vetoinen kulho (leikkaa päällekkäin menevät osat pois) ja leikkaa toisesta pohjasta kulhon halkasian levyinen ympytä kakun pohjaksi --> kts. kuvat alla.

552112.jpg552110.jpg

Täyte:

280 g pätkiksiä (2 pussia)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2,5 dl Flora vispiä

50g tummaa suklaata (antamaan väriä)

4 liivatelehteä

0,5 dl kahvia

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vesihauteessa puolet pätkiksistä ja tumma suklaa. Leikkaa loput pätkikset "siivuiksi". Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää sulatetut suklaat. Vaahdota vaniljakastike ja lisää se juusto-suklaaseokseen. Liota puristellut liivatelehdet kuumaan kahviin ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen muun täytteen joukkoon. Vaahdota lopuksi Flora vispi ja nostele varovasti täytteeseen.

Kokoaminen:

Kostuta kulhossa oleva pohja vanilja-maidolla. Kaada täyte kulhoon ja laita pohja päälle. Kostuta pohja vanilja-maidolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kulho ja kelmu. Koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin tummaa suklaata, ruskeita marsipaanikukkia ja pinkkejä sokerihelmiä.