Äitillä oli sunnuntaina tupperit ja sinne tein tämmöstä kakkua. Ohje on ollu myös ME-lehdessä, mutta minä löysin sen täältä. Jos jotain muutosta haluaisin tehä, niin voisin laittaa vähän enemmän mustaherukkahilloa, ei nimittäin ollu tässä kovin voimakas maku, mutta hyvää näinkin.

Koristeena olevan suklaaperhosen idean ohjeineen löysin Mansikkamäestä, kiitos Ebelle ;)

654167.jpg

Tertin kartanon mustaherukka-suklaakakku (10 annosta)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja tai mannaryynejä

Pohja:
170 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
½ dl vehnäjauhoja

Kostutus:
4 rkl mustaherukkalikööriä
½ dl mustaherukkamehua

Päälle:
½ l kuohukermaa
1 dl mustaherukkahilloa
½ dl sokeria
4 liivatelehteä

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 21 cm). Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa pienellä teholla. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään suklaa-rasvaseos ja keltuaisvaahto. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Nostele valkuaisvaahto varoen taikinan joukkoon. Siirrä taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Irrota kakku vuoasta. Kostuta kakkupohja. Tee kakun ympärille tukirengas leivinpaperista tai jos teet vain yhden kakun, pane kakkupohja takaisin rengasvuokaan. Vaahdota kuohukerma. Pane liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mustaherukkasose ja sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan mustaherukkahilloon. Jäähdytä seos. Yhdistä kermavaahto ja mustaherukka-liivateseos. Levitä seos kakun päälle.

1486653.jpg