Tällaista rahkakakkua tein juhannukseksi ja vietiin sitte mennessämme kaveriporukan juhannuskemuihin. Oisin mielellään tekassu vaikka jonkin juustokakun, mutta kun jääkaappitila oli rajallista niin tällanen oli hyvä vaihtoehto.
Rahkakakku
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
0,5 dl maitoa
1 prk rahkaa
2 kananmunaa
150g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, rahka ja sula voi. Yhdistä osat keskenään ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa n.45 min. Tarkista kypsyys ja tarvittaessa jatka vielä paistamista.
Minä paistoin 45 min ja hyvä tuli :)
Kommentit